söndag 13 augusti 2017

Hej världen

På den här bloggen har jag tänkt lägga upp texter om programmering och om hur det kan vara att jobba som utvecklare. Jag har än så länge bara ett års erfarenhet som professionell utvecklare, men något matnyttigt som är värt att skriva om har jag nog hunnit lära mig.

Som "grön" programmerare kan strömmen av all ny information kännas överväldigande. Allt är nytt och ofta upplever man att saker man lär sig ena veckan är borta nästa. Genom att bearbeta nyförvärvade kunskaper i text på denna hemsida hoppas jag få ordning och reda på all information och samtidigt känna att det jag lär mig stannar kvar längre. Om någon annan än jag kan dra någon nytta, eller nöje, från dessa texter blir ingen gladare än jag!

Under det senaste halvåret har jag haft det stora nöjet att få sätta mig in i Linuxkärnan och då framförallt om hur Linux nätverkssubsystem fungerar. Så min första serie av inlägg kommer handla om detta. Mitt mål med denna serie är att visa att kärnprogrammering inte alls är något läskigt, farligt eller onödigt komplicerat.

Jag kommer försöka vara så detaljerad och pedagogisk som möjligt, men det är ändå bra om den som läser har grundläggande kunskaper om C-programmering och hur det är att befinna sig i en Linux-miljö.

Då kör vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar